Řízky pod jablečnou peřinou

Potřebujeme:

4 kuřecí řízky (případně krůtí), 4 plátky uzené slaniny, 2 jablka, 4 plátky tvrdého sýra, hladkou mouku na obalování, olej na opékání, sůl, pepř

Jak na to:

Maso omyjeme, naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Každý řízek obalíme v hladké mouce a prudce opečeme na oleji z obou stran na rozpáleném oleji. Řízky poklademe na pekáč a zalijeme výpekem. Na každý řízek položíme plátek slaniny a jablka. Připravené maso podlijeme vodou tak, aby bylo ponořené ve šťávě, ale slanina s jablky už ne. Ochutíme ho solí a pepřem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Na každý řízek položíme plátek tvrdého sýra a dáme ještě na 5 minut zapéct.

Podobné recepty:

Řízky z králíka, Harmonické kuřecí řízky, Lahůdkové řízky, Opilé maso, Pohanková kaše