Zapékané vepřové maso

Potřebujeme:

800 g vepřové panenky, 4 kusy sýra s bílou plísní na povrchu, 300 ml oleje, 1 lžíci grilovacího koření, 1 cibuli, 2 lžíce hladké mouky, nasekané vlašské ořechy na ozdobení, sůl

Jak na to:

Omyté maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, ochutíme grilovacím kořením a opečeme na oleji z obou stran. Sýr s bílou plísní překrojíme podélně a poklademe na opečené plátky masa. Povrch sýra ozdobíme ořechy a ještě dusíme přikryté asi 5 minut. Podle chuti dosolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, obalíme v mouce a prudce osmažíme na oleji do křupava. Maso ozdobíme připravenou cibulí a podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Zapékané vepřové se sýrem, Vepřové maso zapékané v červené zelí, Vepřové masíčko po znojemsku, Vepřové maso zapékané se sýrem, Vepřové maso zapékané se sýrem