Kuře v alobalu

Potřebujeme:

1 kuře, sůl, pepř, 3 lžíce kečupu, 80 g uzené slaniny, 80 g tvrdého sýra, 80 g cibule, 80 g kapie, 40 g oleje, 50 g másla

Jak na to:

Kuře omyjeme a rozdělíme na porce, které osolíme a opepříme. Do pekáče vložíme větší kus alobalu tak, aby z něj přečníval. Z alobalu vytvoříme korýtko, do kterého vložíme porce kuřete, pokapeme je kečupem a proložíme střídavě plátky uzené slaniny, sýra, kolečky cibule a kousky kapie. Vše pokapeme olejem a obložíme kousky másla. Alobal pak dobře uzavřeme. Po 40 minutách pečení alobal otevřeme, pokapeme vypečenou šťávou a pečeme, dokud se nevytvoří na povrchu pěkná zlatavá kůrka. Podáváme s opékanými bramborami a zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Kuře v alobalu, Kuře v alobalu, Pečené kuře v alobalu, Divoké kuře, Kuře se slaninou pečené v alobalu