Pivní guláš

6.11.2011
Potřebujeme:

500 g vepřového masa, 2 velké cibule, 1 lžíci sádla, mletou červenou papriku, lžíci rajčatového protlaku nebo 3 rajčata, 1 feferonku, 1 brambora, světlé pivo na podlévání, zeleninový vývar, sůl, pepř, dvě kyselé okurky

Jak na to:

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle spolu s nakrájenou cibulkou. Přisypeme mletou červenou papriku, pepř a přidáme rajčatový protlak nebo rajčata. Směs zalijeme pivem a vývarem a dáme vařit. Před dokončením přidáme feferonku, nastrouhaný brambor na zahuštění a spolu dovaříme. Uvařené maso z hrnce vyjmeme, omáčku přecedíme a přidáme k ní nastrouhanou kyselou okurku orestovanou na troše sádla. Povaříme a vrátíme zpět kousky masa. Pivní guláš podáváme s vařenými bramborami nebo tmavým chlebem.

Podobné recepty:

Pivní guláš, Pivní polévka, Pivní polévka, Pivní sýr, Pšenično-žitný z pivního kvásku