Třešňovo-višňová polévka

Potřebujeme:

200 g třešní, 200 g višní, 1 l vody, 4-5 voňavých hřebíčků, kousek celé skořice, 500 ml mléka (může být i sladká smetana), 30 g hladké mouky (nebo Solamyl), cukr dle chuti, špetku soli

Jak na to:

Třešně a višně omyjeme, vypeckujeme a 2 / 3 rozmixujeme. Do vody dáme hřebíček, skořici, cukr, sůl a povaříme. Přidáme rozmixované ovoce a zůstatek rozpůlených třešní a višní. V mléce rozmícháme mouku a pomalu přidáváme do horké polévky. Krátce povaříme. Podáváme vychlazené.

Podobné recepty:

Višňová polévka s mandlemi, Višňová polévka, Zavařeninové koláčky, Domácí višňová griotka , Jahodová polévka