Špice s pařížským krémem

6.11.2011
Potřebujeme:

2 vejce, 100 g krupicového cukru, 4 lžíce horké vody, 150 g hrubé mouky, 1 / 4 balíčku kypřícího prášku, tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu
Pařížský krém: 250 ml mléka nebo sladké smetany, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 40 g kakaa, 2 žloutky, 170 g másla
Poleva: 50 g ztuženého pokrmového tuku Cera, 50 g cukru, 20 g kakaa, 100 g čokolády na vaření

Jak na to:

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáme po kapkách horkou vodu, tuhý sníh z bílků a prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný menší plech a upečeme. Z vychladlého těsta formičkou vykrajujeme kolečka.
Krém: V mléce nebo ve smetaně rozmícháme moučkový a vanilkový cukr, přidáme kakao, za stálého míchání necháme povařit a odstavíme. Do vychladlé hmoty přimícháme 2 žloutky. V hlubší misce utřeme máslo, po troše přidáme vychladlou čokoládovou hmotu a jemně promícháme. Směs necháme na chladném místě ztuhnout. Pomocí sáčku s ozdobnou trubičkou naneseme na upečené kolečka pařížský krém a vytvoříme špice. Opět necháme na chladném místě ztuhnout.
Poleva: Nad párou rozpustíme tuk, přidáme cukr, kakao a nalámanou čokoládu. Čokoládovou hmotu utřeme a uvaříme hladkou polevu. Pomocí dřevěné špejle špice namočíme do mírně vychladlé čokoládové polevy. Necháme ztuhnout.

Podobné recepty:

Koňakové špice, Čokoládové špice - nepečené, Rohlíčky s pařížským krémem, Hrozinkové špice, Kokosové špice