Osvěžující ananasovo-tvarohový zákusek

9.11.2011
Potřebujeme:

Těsto: 5 vajec, 250 g krystalového cukru, 100 ml oleje, 100 ml vody, 250 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek
Ananasová želatina: 1 větší konzervu ananasu, 100 g krystalového cukru, šťávu z jednoho citronu, 2 balíčky vanilkového pudinku
Tvarohový krém : 1 / 2 kg tvarohu, 2 balíčky vanilkového cukru, 100 g krystalového cukru, 1 zakysanou smetanu, 100 ml mléčné želatiny

Jak na to:

Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh. Postupně přidáme žloutky, olej, vodu a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme.
Ananasová želatina: kompotové šťávy slijeme a doplníme vodou přibližně do 750 ml. Vmícháme 2 Zlaté klasy, osladíme a ochutíme citrónovou šťávou. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou necháme mírně vychladnout. Na vychladlé těsto poklademe pokrájený ananas, který zalijeme vlažnou ananasovou želatinou. Necháme ztuhnout.
Tvarohový krém: Tvaroh s kysanou smetanou, vanilkovým a krystalovým cukrem dobře utřeme. Želatinu vsypeme do mléka a necháme nabobtnat. Ve vodní lázni ji zahříváme až do úplného rozpuštění. Odstavíme, přidáme 1 / 3 tvarohového krému, krátce prohřejeme a smícháme se zbytkem krému. Směs natřeme na ananasovou vrstvu. Zákusek necháme ztuhnout na chladném místě, a pak krájíme na úhledné řezy.

Podobné recepty:

Osvěžující tvarohovo - ananasový zákusek, Osvěžující zákusek, Osvěžující zákusek, Ananasovo-tvarohový koláč, Osvěžující želatinová málo-kalorická dobrota