Šlehačkové kuře v sýrové peřince

Potřebujeme:

1 středně velké kuře, 40 dkg sýru eidam, 250 ml smetany na šlehání, 1 vejce, sůl, pepř a harmonie chuti, olej

Jak na to:

Omyté a naporcované kuře osolíme, opepříme a obalíme v sýru, který si nastrouháme na jemném struhadle. Do vymazaného plechu poklademe porce kuřete vedle sebe a posypeme zbylým sýrem. Ze šlehačky, vajec, koření harmonie chuti a trochy oleje si vypracujeme masu, kterou zalijeme kuře. Plech přikryjeme alobalem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 C. Po vložení plechu do trouby, teplotu snížíme na 180 C a pečeme 45 minut. Pak plech odkryjeme a pečeme 10-15 minut odkryté, dokud nám kůrka nezrůžovi. Podáváme s rýží a oblíbeným kompotem.

Podobné recepty:

Kuře v sýrové peřince, Šlehačkové překvapení, Řízky v sýrové peřince, Kuře se slaninou na majonéze, Kuře pro ministra