Medailonky z tresky

9.11.2011
Potřebujeme:

600 g filetů z čerstvé tresky (může být i z mražené), citrónovou šťávu z 1 / 2 citronu, 2 stroužky česneku, 3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce škrobové moučky, 1 lžíci petrželky, olej na smažení, bílé mleté pepř, sůl

Jak na to:

Filety z tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Osolíme je a okořeníme mletým bílým pepřem. Potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme citronovou šťávou. Připravené filety obalíme v hladké mouce. Z vajec a ze škrobové moučky vyšleháme těstíčko, ve kterém obalujeme jednotlivé medailonky a smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Medailonky podáváme posypané petrželkou a pokapané citrónovou šťávou.

Podobné recepty:

Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Vepřové medailonky s ovocem, Telecí medailonky s hlívou, Telecí medailonky s hlívou, Treska ve vínovém těstíčku