Pikantní vepřové s játry

Potřebujeme:

400 g vepřové kýty nebo svíčkové, 200 g vepřové nebo telecí jater, olej na opékání, 1 cibuli, 1 lžičku červené mleté ​​papriky, 1 lžíci vegety, 1-2 feferonky, l00 ml nealkoholického piva, 1 lžíci kečupu, 1 / 2 worcesterské omáčky , vodu na podlití, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Maso nakrájíme asi na 3 mm tenké plátky a dáme je na horký olej opéct. Do masa přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, pepř, mletou červenou papriku, vegetu a tence nakrájenou feferonku. Do masy vložíme na proužky nakrájenou játra. Pár minut povaříme, dochutíme kečupem, pivem, worcesterskou omáčkou, podlijeme trochou vody a až úplně nakonec osolíme. Podáváme s chlebem nebo s tmavým celozrnným pečivem a kyselou okurkou.

Podobné recepty:

Vepřové s játry, Hlíva s tresčími játry, Fazolový prívarok s klobásou, Omeleta plněná játry, Bramborové kuličky s restovanou kuřecí játry