Pagáčiky se šunkovou náplní

Potřebujeme:

360 g hladké mouky, 180 g másla, žloutku, 6 lžic bílého vína
Náplň: 3 lžíce sladké smetany, 50 g nastrouhaného tvrdého sýra, 200 g nadrobno pokrájené šunky

Jak na to:

Mouku s máslem, žloutky a bílým vínem smícháme na hladké těsto. Odložíme ho na asi 1 hodinu na chladné místo. Potom ho na pomoučněném vále vyválíme na tloušťku asi 1 cm a vykrajujeme pagáčiky. Na pagáčiky natřeme náplň (pokrájenou šunku smícháme se sýrem a smetanou), přikryjeme druhým pagáčiky a ukládáme na vymazaný plech. Po povrchu potřeme rozšlehaným bílkem a upečeme v předem vyhřáté troubě.

Podobné recepty:

Tvarohové pagáčiky, Tvarohové pagáčiky, Tvarohové pagáčiky, Špenátové omelety se šunkovou pěnou, Bramborové pagáčiky