Koložvárské zelí

Potřebujeme:

600 g vepřového plece, 100 g cibule, 40 g sádla, mletou červenou papriku, sůl, pepř, 600 g kysaného zelí, 250 g rýže, 200 g vařeného uzeného bůčku, 250 g klobásy, 3 dcl zakysané smetany

Jak na to:

Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli nadrobno pokrájíme a osmahneme na sádle. Přidáme papriku, pokrájené maso, osolíme a opepříme. Za občasného podlévání horkou vodou udusíme do měkka. Kysané zelí udusíme ve vlastní šťávě. Rýži zvlášť uvaříme nebo udusíme obvyklým způsobem. Ohnivzdornou nádobu vyložíme zelnými listy nebo vymažeme a naplníme vrstvou kysaného zelí. Na kysané zelí dáme vrstvu rýže a udušení masa. Přidáme část pokrájeného bůčku a kolečka klobásy. Postup opakujeme do spotřebování všech připravených potravin. Povrch pokryjeme kyselým zelím a zalijeme smetanou. Propícháme vidličkou, aby se smetana dostala i do nižších vrstev. Povrch můžeme pokrýt spařenými zelnými listy a dáme do trouby péct asi na 45 minut.

Podobné recepty:

Koložvárské zelí s masem, Koložvárské zelí pro labužníky, Koložvarské zelí, Koložvárské zelí, Dušené červené zelí