Karamelový dort

9.12.2011
Potřebujeme:

6 vajec, 240 g cukru, 240 g hrubé mouky, 1 kondenzované slazené mléko, 300 g másla, mandle

Jak na to:

Korpus připravíme vymíchání vajec, cukru a poloviny množství mouky.
Za stálého míchání přisypeme zbytek mouky, promícháme a vzniklé těsto nalijeme do máslem vymazané a vysypané dortové formy.
Dáme péct. Po upečení a vychladnutí plníme krémem.

Krém: 2 hodiny vaříme konzervu kondenzovaného mléka a druhý den ho společně s máslem vyšleháme do hladkého krému.
Korpus rozkrojíme, namažeme zevnitř i venku krémem a ozdobíme spařenými, oloupanými a opraženými mandlemi.

Podobné recepty:

Pudingové kostky, Karamelový řez, Pudingové kostky, Francouzské kostky, Karamelový krém