Výborný makový koláč

9.12.2011
Potřebujeme:

1 pohár krystalového cukru, 7 vajec, 6 lžic teplé vody, 2 sklenice polohrubé mouky, 2 sklenice celého máku, 1 / 2 balíčku kypřícího prášku

Náplň: 400 ml mléka, 1 sklenice krystalového cukru, 1 Zlatý klas, 250 g másla

Drobenku: 100 g sekaných vlašských ořechů, 1 lžíci másla, 1 / 2 balíčku vanilkového cukru, 2 lžíce krystalového cukru

Jak na to:

Těsto: Cukr, 6 žloutků a teplou vodu utřeme do pěny, postupně přidáme sníh ze 7 bílků, prosátou mouku s kypřícím práškem a nepomleté ​​mák.
Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a upečeme. Vychladlé těsto podélně překrojíme.

Náplň: V mléce rozmícháme 1 žloutek, cukr, Zlatý klas a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Když vychladne, přidáme do ní změklé máslo a utřeme v mixéru.
Větší část náplně natřeme na první plát těsta, přikryjeme druhým plátem a na něj natřeme zbytek.

Drobenku: Ořechy opražíme na 1 lžíci másla, přidáme vanilkový a krystalový cukr. Za stálého míchání necháme cukr rozpustit, pozor ne zkaramelizovat.
Vychladlou drobenku rovnoměrně rozdělíme na celý povrch koláče.

Podobné recepty:

Hrnkový makový koláč, Líný makový koláč, Makový koláč, Babiččin drobenkový koláč, Rychlý,snadný a výborný švestkový koláč