Losos na víně

11.11.2011
Potřebujeme:

300 g lososa, sůl, mletý bílý pepř, 50 ml bílého vína, olivy, máslo, pažitku nebo cibulku

Jak na to:

Porce lososa osolíme, opepříme, polijeme bílým vínem a necháme v chladu odležet. Během marinování maso obracíme. Opékáme na roštu cca 3 minuty z každé strany, nebo opečeme na rozpáleném másle. Lososa opékáme z každé strany jen kratičké, aby ve středu zůstal šťavnatý. Podáváme posypané pažitkou nebo zelenou cibulovou natí, spolu s kari rýží smíchanou s olivami a kousky papriky. Doporučujeme podávat s jemným bílým vínem.

Podobné recepty:

Losos na víně, Losos se smetanovou omáčkou, Losos na rajčatech, Losos s rajčatovou omáčkou, Losos marinovaný ve víně