Jazyk na kyslo

11.11.2011
Potřebujeme:

vepřový jazyk (cca 1 kg), sůl, pepř, cibuli, bobkový list, hladkou mouku nebo solamyl, vodu, zakysanou smetanu, ocet

Jak na to:

Jazyky dáme vařit do osolené vody, přidáme pepř, sůl, bobkový list a očištěnou cibuli. Po uvaření jazyky vyjmeme, namočíme do studené vody a oloupeme blánu. Nakrájíme podle potřeby na malé části a vložíme je zpět do precedent vývaru. Vývar zahustíme smetanou, kterou rozmícháme s hladkou moukou a uděláme hladkou bílou omáčku. Podle chuti přilijeme nepatrné množství octa (nemusí to být) a krátce povaříme. Podáváme s knedlíkem, příp. s těstovinami.

Podobné recepty:

Telecí jazyk s omáčkou, Vařený jazyk, Staročeský hovězí jazyk, Staročeský hovězí jazyk, Vepřový jazyk po pekingsku