Kuře na čínský způsob

Potřebujeme:

1 ½ kg kuře, 1 kg zelí (čínská, nebo bílá), 3-4 mrkve, 3-4 cibule, 1 pórek, 400 g kukuřice, 2-3 feferonky (nejsou nutné), sójovou omáčku, vegetu, sůl, červenou papriku sladkou, červenou papriku štiplavou, pepř, olej

Jak na to:

Příprava zeleniny: Zelí nakrájíme na nudličky, mrkev na plátky, cibuli na nudličky, pórek na kolečka.
Do nakrájené zeleniny přidáme kukuřici, 4 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce oleje a vegetu podle chuti. Vše spolu promícháme a necháme alespoň 6 hodin v chladničce stát. Občas promícháme.

Příprava masa: Kuře stáhneme z kůže a vykostíme. Křídla se nepoužijí. Vykostěné prsa a stehna nakrájíme na kostky 1cm x 1cm nebo na nudličky 0,5 cm x 3-4 cm.
Do nakrájeného masa přidáme nadrobno nakrájené feferonky, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, ½ KL červené sladké papriky, ¼ KL štiplavé papriky, poprášíme pepřem a vegetou. Promícháme a necháme 6 (šest) hodin v chladničce stát. Občas promícháme.

Postup: Do hluboké pánve nebo hrnce nalijeme asi 1 cm oleje a necháme ho rozpálit. Přidáme maso a asi 10 minut osmažíme.
Maso vyjmeme do připravované mísy a vložíme do vyhřáté trouby.
Do výpeku v pánvi dáme zeleninu a dusíme přikryté pokličkou dokud nezměkne.
Do udušení zeleniny přidáme maso a asi 10 minut podusíme. V případě, že by bylo jídlo málo slané, nebo málo ochucené sójovou omáčkou, můžeme ho klidně dochutit.
Podáváme s rýží

Podobné recepty:

Kuře na čínský způsob, Kuře na činský způsob, Kuře na čínský způsob, Kuře na čínský způsob, Kuře na libanonský způsob