Ďábelský kapr v alobalu

22.11.2011
Potřebujeme:

kapra (1 kg), 4 lžičky česnekové pasty nebo 6 stroužku česneku, lžičku kari koření, lžičku sladké mleté ​​papriky, 1 / 2 lžičky mletého koření (nejlépe zeleného, ​​ale může být i obyčejné černé), 2 lžíce másla, 2 lžíce oregana, 6 žampionů, sůl (pokud použijeme česnekovou pastu, nedáváme), olivový olej + alobal

Jak na to:

Rozpustíme máslo a vložíme česnek, kari, mletou papriku, pepř a oregano. Ryby potřeme touto směsí. Pak kapra dáme na jednu hodinu do chladu odležet. Žampiony nakrájíme na tenké plátky. Zapneme troubu. Ryby dáme do alobalu, obložíme žampiony a zalijeme jejich olivovým olejem. Dáme je do trouby a pečeme 20 až 30 minut. Rybu podáváme v mírně pootevřeném alobalu s opékanými bramborami.

Podobné recepty:

Kapr se sýrem v alobalu, Plněný kapr, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách