Kapr na mandlích

22.11.2011
Potřebujeme:

4 porce kapra, 1 citron, sůl, hladkou mouku, 1 lžíci oleje, 20 g másla, petržel, několik mandlí

Jak na to:

Porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Pak je osušíme, osolíme, obalíme v mouce a zvolna opečeme po obou stranách na teflonové pánvi potření olejem. Mezitím mandle spaříme vroucí vodou, podusíme asi 40 sekund, oloupeme a přidáme k porcím kapra. Měkké porce vyjmeme, na pánev přidáme několik lžic vody, máslo, vše za stálého míchání povaříme a nalijeme na porce kapra. Pokapeme citrónovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Podobné recepty:

Kapr na mandlích, Pečený kapr na mandlích, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách