Terina z lososa

14.11.2011
Potřebujeme:

300 g uzeného lososa 120 g termizovaného sýru Lučina, 80 g smetanového taveného sýru, 300 ml husté zakysané smetany, 10 g želatiny v plátcích, šťávu ze 1 / 4 citronu, 1 PL kopru, pepř, sůl

Jak na to:

Filé uzeného lososa pokrájíme na 2 až 3 cm plátky. Kopr opláchneme a nasekáme. Lučinu utřeme s táním sýrem. Přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, podle chuti sůl, pepř a nasekaný kopr. Želatinu připravenou podle návodu vmícháme do smetanové směsi. Podlouhlou menší formu vysteleme potravinářskou fólií. Na dno formy rozložíme třetinu pokrájeného uzeného lososa a zalijeme ho poloviční částí smetanového krému. Na krém uložíme opět další plátky lososa, které zalijeme zbylým krémem. Ukončíme vrstvou lososa, přikryjeme fólií a odložíme odstát na chladné místo na celý den. Odleženou terinu pokrájíme na kousky a ozdobíme čerstvým koprem. Podáváme s nakrájenou bagetou.

Podobné recepty:

Papriková terina s jogurtem, Krémová polévka z aljašského lososa s chlebovými krutony, Lososová pomazánka, Losos v sýrové omáčce, Dušený losos na másle