Těstovinový salát s natvrdo uvařeným vejcem

Potřebujeme:

400 g kuřecích prsíček, sůl, mletý bílý pepř, 3 lžíce olivového oleje, 200 g špaget, 150 g pórku, 4 rajčata, 3 vejce, svazek pažitky
Zálivka: 180 g lehké majonézy, 2-3 lžíce ostrého kečupu, ¼ lžičky barevného pepře , 2 stroužky česneku

Jak na to:

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a opatrně je naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Maso opečeme zvolna na 2 lžících oleje. Opečené kuřecí prsa vyjmeme a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na kostičky. Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě. Scedíme je a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a omastíme olivovým olejem. Pórek očistíme a nakrájíme na tenké kolečka i se zelenou částí. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na kostky. Vajíčka uvaříme na tvrdo, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Na zálivku smícháme majonézu s kečupem a pepřem a přidáme prolisovaný česnek. V míse promícháme všechny suroviny kromě vajec a pokapeme zálivkou. Salát lehce promícháme, obložíme vajíčky a necháme asi 30 minut vychladnout.
Tip: Místo špaget můžeme použít jakékoli jiné těstoviny a kuřecí maso můžeme zaměnit za drůbeží játra, čerstvého tuňáka nebo zbytky různého masa, případně sójové.

Podobné recepty:

Bramborový salát s hlívou, Francouzský pečený kapr, Jarní těstovinový salát, Těstovinový salát s kuřecím masem a natvrdo uvařeným vejcem, Těstovinový salát co dům dá