Pečené krůtí maso

8.11.2011
Potřebujeme:

1 krůtu, 1 krůtí vnitřnosti, 1 vařený žaludek, 1 srdce, 3 vejce, 160 g slaniny, 100 g strouhanky, 20 g cibule, 1 sáček Šťáva ke kuřeti, 1 špetku strouhaného muškátového oříšku, 3 lžíce smetany, 10 g hladké mouky, 200 g másla, sůl
Náplň: 1 / 2 másla, 3 žloutky, sůl, pepř muškátový oříšek

Jak na to:

Nohy nasekáme pod klouby a vytáhneme šlachy.
Náplň: 1 / 2 másla vyšleháme s 3 žloutky, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a přidáme vnitřnosti, nasekaný vařený žaludek a srdce a vše promícháme. Na 1 / 3 dávky slaniny zpěníme nakrájenou cibuli. Vychlazené přidáme do nádivky. Zahustíme strouhankou zvlhčení smetanou. Vymícháme sníh ze tří bílků a přidáme do nádivky. Hmotou naplníme krůtu a zašijeme ji. Slaninou, která zůstala prošpikujeme krůtu osolíme a dáme na rozpuštěné máslo v pekáči. Pečeme za stálého polévání vypečenou šťávou. Nakonec přidáme Šťávu ke kuřeti. Šťávu po vypečený zaprášíme trochou mouky.

Podobné recepty:

Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce, Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce, Zapékané krůtí stehno, Krůtí stehna na slanině, Krůtí prsa s broskví