Pečený krocan se zelím

8.11.2011
Potřebujeme:

1 celý krocan, sůl, 100 g sádla, 1 kg kysaného zelí, vodu, petrželku

Jak na to:

Krocana očistíme, osolíme, potřeme sádlem a otvor zašijeme. Dáme péct do trouby a během pečení podléváme horkou vodou. Cibuli pokrájíme, osmahneme na sádle, přidáme nakrájenou kysané zelí a za lijeme asi 3 dcl vody. Pak zelí dusíme, dokud se voda nevypaří a zelí nezůstane jen na sádle. Přidáme jemně nasekanou petrželku. Upečeného krocana vyjmeme z pekáče, na jeho místo naložíme zelí, dobře promícháme, na zelí poklademe krocana pokrájeného na kousky a dáme do trouby krátce zapéct.

Podobné recepty:

Pečený plněný krocan, Krocan s mandlovou nádivkou, Brambory se zelím, Pečený bůček plněný zelím, Paprika plněná zelím