Plněný řízek

Potřebujeme:

600 g vepřové kotlety, 4 plátky šunky, 2 vařená vejce, pepř, olej na opékání, 250 g hlívy, 20 g hladké mouky, 1 dcl zakysané smetany, citrónovou šťávu, 1 dcl bílého vína

Jak na to:

Maso omyjeme, osušíme utěrkou a nařízneme 4 řízky. Do každého řízku uděláme ostrým nožem otvor, maso trošku naklepeme. Do otvoru vložíme plátek šunky a polovinu rozřezaného vejce. Otvor uzavřeme sklepnutím okrajů řízku. Takto připravené maso opepříme a na rozpáleném oleji z obou stran prudce opečeme. Přidáme sůl, očištěné, omyté a na malé kousky pokrájené hlívy, podlijeme vodou a přikryté dusíme do měkka. Řízky z výpeku vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, krátce povaříme, odstavíme, přidáme zakysanou smetanu a citrónovou šťávu. Nakonec přidáme víno. Před podáváním řízky vložíme do omáčky a spolu zahřejeme. Podáváme s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Plněný řízek, Hovězí řízek Dubarry, Plísňový řízek plněný ananasem, Kuřecí na kokosu, Kuřecí řízek,ala chipsy