Oříškové kopečky

8.11.2011
Potřebujeme:

300 g krystalového cukru, 300 g mandlí nebo vlašských ořechů, 300 g hořké čokolády, 100 g předem namočených rozinek

Jak na to:

Mandle spaříme horkou vodou a oloupeme. Cukr rozpustíme na pánvi a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Přidáme tence posekané mandle, promícháme a nalijeme do máslem nebo olejem vytřené plechu. Po vychladnutí v hmoždíři rozdrtíme karamel. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu, přidáme rozdrcený karamel a promícháme. Malou lžičkou tvarujeme na alobal nebo mastný papír menší hromádky, které necháme vychladnout. Po vychladnutí je naskládáme do papírových košíčků.

Podobné recepty:

Pudingové kopečky, Le Pain Perdu, Čokoládové kopečky, Rýžový nákyp, Kokosové kopečky