Francouzská hovězí polévka

Potřebujeme:

500 g hovězího masa s kostí, 500 g slepičího masa, olej, svazek petrželové a celerové natě, celý pepř, jeden bobkový list, pepř, tymián, dvě mrkve, jeden petržel, 100 g celeru, stroužek česneku, polovinu zelené papriky , 150 g kapusty, pórek, sůl

Jak na to:

Hovězí a slepičí maso omyjeme a na několik minut zalijeme horkou vodou. Potom osušíme, osmažíme na rozehřátém oleji, zalijeme 2 l studené vody a při mírné teplotě vaříme spolu s jednou nastrouhanou mrkví, umytými nať, celým pepřem, bobkovým listem, pepřem, alespoň 3 hodiny. Podle potřeby doléváme vodu. Všechnu ostatní zeleninu očistíme, nakrájíme, vložíme do 1 l přeceděného masového vývaru, osolíme a uvaříme doměkka. Nakonec do polévky vložíme nakrájené uvařené maso.

Podobné recepty:

Francouzská hovězí polévka, Hovězí polévka s těstovinami, Roastbeef, Francouzská krevetová polévka, Francouzská polévka z čerstvého hrášku