Krůtí medailonky

10.11.2011
Potřebujeme:

750 g krůtích prsou, 1 lžičku soli, ½ lžičky mletého zázvoru, 1 lžičku mletého bílého pepře, 2 lžíce bílého vína nebo šťávu z 1 citronu, 3-4 lžíce oleje, 1 menší hrozen vína, 1 pomeranč, posekané mandle

Jak na to:

Krůtí maso nakrájíme, mírně naklepeme, okořeníme zázvorem a bílým pepřem. Pokapeme bílým vínem nebo citrónovou šťávou. Dáme na chvíli do lednice odležet. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Když je maso měkké přidáme bobulky hroznů a oloupaný pokrájený pomeranč a ještě chvíli dusíme. Před podáváním posypeme praženými mandlemi.

Podobné recepty:

Vepřové medailonky s ovocem, Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Krůtí medailonky ve vinném těstíčku, Telecí medailonky s hlívou, Telecí medailonky s hlívou