Makedonský řízek

14.11.2011
Potřebujeme:

500 g masa (vepřové nebo telecí), 150 g drůbežích jater, 150 g hlívy, cibuli, sůl, 140 g sádla
Těstíčko: 2 dcl mléka, 2 vejce, 50 g hrubé mouky, sůl

Jak na to:

Z masa nakrájíme řízky, naklepeme, na okraji nařízneme a osolíme. Z mléka, vajec, mouky a soli si připravíme těstíčko, ve kterém namáčíme řízky a smažíme je na rozpáleném sádle po obou stranách do zlatová. Na části tuku upražíme nadrobno posekanou cibuli, přidáme na plátky nakrájenou játra a hlívu. Mírně podusíme, osolíme a uložíme na hotové řízky.

Podobné recepty:

Hovězí řízek Dubarry, Kuřecí na kokosu, Plněný řízek, Kuřecí řízek,ala chipsy, Liptovská růže