Ořechový cop

Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 1 / 4 l mléka, 20 g kvasnic, trochu cukru do kvásku, 60 g másla, 2 žloutky, sůl, vejce na potření
Ořechová nádivka: 200-250 g mletých vlašských ořechů, 2 dcl mléka, 150 g moučkového cukru, 150 g másla

Jak na to:

Náplň: Ořechy spaříme vařícím mlékem a necháme vychladnout. Cukr utřeme s máslem a vmícháme vychladlou ořechovou hmotu.
Do části mléka dáme kvasnice a lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mouka dáme sůl, cukr, žloutky, kvásek a ostatní mléko a zaděláme těsto. Necháme asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, každý mírně rozválíme a naplníme ořechovou nádivkou. Každý díl stočíme a všechny 3 spleteme do copu.
Cop na vymazaném plechu stočíme do věnce, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme asi 50 min.

Podobné recepty:

Ořechový cop, Myslivecké knoflíky, Vánočka, Plněný velikonoční cop, Plněný cop