2 v 1 jemnost a elegance

12.12.2011
Potřebujeme:

1 PL medu, 3 celé ořechy, 1 lžičku skořicového cukru, 1 jogurt (120 g - např.. Jahodový)
Ozdobení: dle vlastní fantazie, např.. šlehačku a granko

Jak na to:

Oloupaná jablka bez jadérek pokrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, ve kterém je budeme vařit. Přidáme víno, med, trochu povaříme, přidáme skořicový cukr a ořechy. Ještě trochu na slabém plameni povaříme, aby víno nabralo chuť přísad a opačně.
Po přibližně 10 minutách odstavíme a scedíme svařené víno do sklenice. Zbylou tuhou část (jablka s ořechy) necháme odstát, dokud směs vlažná.
Následně přidáme jogurt, zamícháme, vlijeme do sklenice, ozdobíme šlehačkou a grankem a můžeme podávat.

Podobné recepty:

Lehký salátek