Vepřové závitky s hráškem

14.11.2011
Potřebujeme:

600 g vepřové kýty, sůl, pepř, olej, 1 cibuli, 150 g hlívy, drcený kmín, 1 dcl masového vývaru, 150 g hrášku, 80 g tvrdého sýra

Jak na to:

Vepřová kýta rozřízneme na čtyři řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme očištěnou pokrájenou cibuli, přidáme očištěné pokrájené hlívy, osolíme, posypeme kmínem a krátce podusíme. Na každý řízek dáme nádivku, svineme a upevníme párátkem nebo svážeme nití. Závitky osmahneme na malém množství oleje, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Přidáme hrášek, podle potřeby podlijeme vodou a udusíme do měkka. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem a necháme trochu prohřát.

Podobné recepty:

Vepřové závitky plněné okurkami, Vepřové maso s hráškem, Hlíva se zeleným hráškem, Pivovarnické závitky, Masové závitky se šunkovým salámem