Zapékaná dýně

Potřebujeme:

800 g mladých tykví, sůl, 200 g hladké mouky, 3 vejce, 2 dcl mléka, 1 lžíci oleje, olej na smažení, 100 g nastrouhaného sýra, 1 dcl zakysané smetany

Jak na to:

Tykve omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Osolíme je a necháme chvíli odležet. Mouku vyšleháme s vejci, mlékem, olejem a solí. Do připraveného těsta namáčíme osušené plátky dýní a smažíme na horkém oleji. Vypražené dýně poklademe do pekáče, posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme smetanou a v troubě zapečeme. Podáváme s bramborami nebo s chlebem.

Podobné recepty:

Zapékaná dýně, Dýně s příchutí, Zavařovaná dýně vhodné na prívarok nebo polévku, Nakládané okurky, zelená rajčata a malé dýně, Zapékané mladé dýně