Zapékané bramborové zelí

Potřebujeme:

0,5 kg brambor, 0,5 hlávkového zelí, 100 g uzené slaniny, 2 cibule, mletý pepř, 1 lžičku octa, 1 lžičku cukru, sůl, 2 dcl kysané smetany

Jak na to:

Pokrájené zelí chvíli dusíme s pepřem, octem, cukrem a solí. Když změkne, tak ji odstavíme. Na pekáč dáme vrstvu brambor pokrájených na kolečka (nemusí být oloupané). Na brambory navrstvíme zelí, posypeme škvařený, na kostičky pokrájenou slaninou, opět dáme vrstvu brambor a zelí. Zalijeme smetanou a dáme na 40 minut zapéct do vyhřáté trouby.

Podobné recepty:

Plněné drapáky, Bramborové plněné kuličky, Kuličky plněné uzeninou, Zapékané karbanátky, Plněnéšišky uzeninou se zelným salátem.