Bramborový salát

Potřebujeme:

400 g v slupce uvařených brambor, 1 červenou papriku, 3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 150 prorostlé slaniny, 1 lžíci hořčice, sůl, mletý bílý pepř, pažitku

Jak na to:

Ve slupce uvařené brambory, ještě horké, pokrájíme na silnější plátky. Slaninu nakrájíme na velmi malé kostičky a zpěníme ji na olivovém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce prohřejeme. Papriku nakrájíme také na velmi malé kostičky a přidáme ji k pokrájeným bramborám. K bramborám přidáme i slaninu s cibulí. Přidáme hořčici, pepř sůl a ocet. Promícháme tak, aby se větší část brambor rozpadla. Salát můžeme podávat ještě teplý, ale i studený. Při podávání salát posypeme pažitkou a petrželkou.

Podobné recepty:

Bramborový salát s celerem a jablky, Bramborový salát se zelím, Bramborový salát s hlívou, Jarní bramborový salát s ředkvičkami, Vídeňský bramborový salát