Vánoční skořicové mini muffins

17.11.2011
Potřebujeme:

1 1 / 2 hrnku polohrubé mouky, 1 / 2 hrnku cukru, 2 lžičky prášku do pečení, 1 / 2 lžičky soli, 1 / 2 lžičky drceného muškátového oříšku, 1 / 2 lžičky nového koření, 1 vajíčko lehce našlehané, 1 / 2 hrnku smetany nebo mléka, 1 / 3 hrnku rozehřátého másla
Náplň: 2 větší jablka, cukr, skořici, rum
Zdobení: 2 PL cukru, 1 / 2 Čl mleté ​​skořice, 1 / 4 hrnku rozehřátého másla hrnek = klasický, 250 ml

Jak na to:

Ve velké míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečení, sůl, muškátový oříšek a nové koření. Pak přidáme lehce našlehané vajíčko, smetanu a rozehřáté máslo a celé dobře promícháme. Mícháme do té doby, než se ze všech promíchaných přísad stane jemná hmota. Formičky na muffiny vymažeme máslem a plníme je do 2 / 3 (těsto v troubě nakyne). Případně plníme do papírových mini formiček, které se nevymazávají. Po naplnění těstem do každé formičky přidáme necelou čajovou lžičku vymíchání jablečné hmoty (lžičku s náplní ponoříme do těsta, podobně jako u přípravy mramorové bábovky). Pečeme při max.. teplotě asi tak 15-20 minut (průběžně můžeme testovat špejlí, zda nejsou upečené dříve). Po upečení zdobíme. Upečené muffiny potřeme rozehřátým (horkým) máslem, posypeme cukrem se skořicí a necháme vychladnout.
Náplň: Nastrouhané jablka promícháme s cukrem a skořicí, příp. kapkou rumu.

Podobné recepty:

Vánoční skořicové, Borůvkové nebo malinové muffins, Novoroční bábovka, Skořicové řezy, Skořicové řezy