Jemná bílá zeleninová polévka

Potřebujeme:

300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer, kedlubny, pórek), 5 dcl mléka, 2 dcl smetany, 2 lžíce maizeny, sůl, vegetu, 50 g másla

Jak na to:

Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kousky a vaříme v menším množství vody. Před dovařením přidáme mléko. Ve smetaně rozšleháme maizenu a za stálého míchání vlijeme do polévky. Dochutíme solí, vegetou a ještě chvíli povaříme. Hotovou polévku můžeme zjemnit lžící másla. Neměla by se podávat horká, dobře chutná mírně ohřátá, ale osvěžující je i studená.

Podobné recepty:

Jemná bílá zeleninová polévka, Jemná bílá zeleninová polévka, Zeleninová polévka se sýrem, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá zeleninová polévka