Zapékané fazolky

Potřebujeme:

0,5 kg čerstvé fazolky, 3 lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 4 dcl mléka, 3 lžíce strouhaného sýra, 3 vejce, sůl

Jak na to:

Z fazolky odstraníme vlákna, omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Dáme ji do skleněné ohnivzdorné mísy s 1 lžičkou másla. Zahříváme na sporáku, aby se všechna voda s fazolky vypařila. Z 2 lžic másla a mouky uděláme bledou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a vaříme až omáčka zhoustne a odděluje se od kastrolu. Do částečně vychladlé omáčky přidáme 3 lžíce strouhaného sýra, postupně přimícháme žloutky a nakonec hustý sníh ze 3 bílků. Nalijeme na fazolky, pokapeme máslem, posypeme strouhaným sýrem a v troubě pečeme asi 30 minut.

Podobné recepty:

Salát ze zelené fazolky, Zapečené fazolky se strouhankou, Zelené fazolky se sýrem a šunkou, Zelené fazolky na kari, Fazolkový prívarok