Kuřecí karbanátky na rajčatové omáčce

12.12.2011
Potřebujeme:

kuřecí prsa, 1 vejce, 45 ml šlehačky, 125 ml mléka, 6 housek, 3 dkg mouky olej na opékání, mletý muškátový oříšek, pepř a harmonie chuti, sůl

Omáčka: 50 dk g rajčat, 12,5 dkg žampionů, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku
Na dochuceni použijeme Maggi bylinky bazalka a tymián a bylinky česnek a petržel, cukr

Jak na to:

4 housky nakrájíme na kostičky. Ostatní rozlámeme a dáme do mísy. Na rozlámané housky nalijeme mléko, necháme asi 5 minut namočené a pak je vyždímáme.
Maso nakrájíme na kusy, které umeleme v mlýnku spolu s vyždímaným houska. Vařečkou zapracujeme do směsi šlehačku, přidáme muškátový oříšek, sůl, harmonii chuti a koření. Ze směsi vytvoříme 4 koule a zlehka jejich zploštíme do tvaru karbanátky. Obalíme je v mouce, vajíčku, houskovými kostkami a dáme na 1 / 2 hodiny vychladnout do chladničky.
Troubu vyhřejeme na 190 ° C. Rozpálíme olej a na pánvi opražíme 2 až 3 minuty karbanátky dohněda. Opražené vyjmeme z oleje a dáma na pekáč. Pečeme asi 25 minut.

Omáčka: Rajčata nakrájíme, cibuli a česnek nasekáme, žampiony nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme polovinu oleje, přidáme cibuli, kterou smažíme 2 až 3 minuty. Přimícháme rajčata, rajčatový protlak, koření, sůl a trochu cukru. Vaříme 10 minut. Rajčatovou směs propasírujeme přes síto do mísy. Hrnec vytřeme, zbytek oleje rozpálíme a žampiony podusíme doměkka. Vmícháme omáčku a dochutíme.
Karbanátky dáme na talíře a kolem nich nalijeme omáčku.

Podobné recepty:

Rybí karbanátky, Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Kuřecí karbanátky, Karbánátky v leču z brmborem, Vepřové kuličky v rajčatové omáčce