Hráškový krém s lososem

Potřebujeme:

2 šalotky, 1 stroužek česneku, 2 jarní cibulky, 40 g másla, 800 g mraženého hrášku, 100 g mladého hrášku, 50 ml smetany, 400 ml kuřecího vývaru, lžičku citrónové šťávy, sůl, špetku muškátového oříšku, 5 lístků máty, 200 g čerstvého lososa

Jak na to:

Šalotku, česnek a jarní cibulku nadrobno pokrájíme a na másle je opatrně opražíme nezesklovatí. Přidáme mražený hrášek, přilijeme vývar a 10 minut vaříme na mírném plameni. Lososa prudce opečeme na másle z obou stran a přidáme do polévky. Vše rozmixujeme a znovu necháme přejít varem. Do krému přidáme na zjemnění smetanu, pokapeme citronovou šťávou, ochutíme muškátem a osolíme. Před podáváním vhodíme do krému nasekané lístky máty a čerstvý hrášek.

Podobné recepty:

Tvarohová pomazánka s lososem, Tvarohová pomazánka s lososem, Hráškový krém s lososem, Hráškový krém s lososem, Hráškový krém s lososem