Oblíbené srnčí

20.11.2011
Potřebujeme:

600 g srnčího masa, sůl, pepř, jalovec, olej, muškátový ořech, hladkou mouku, kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), maso, karamel (z cukru a vody), vegetu, zakysanou šlehačku

Jak na to:

Maso nakrájíme na řízky, vyklepeme plochou stranou nože, osolíme, opepříme, dáme do nádoby s jalovcem a bobkovým listem, zalijeme olejem a necháme 10 dní v chladu odležet. Odležele maso upečeme v troubě zhruba na trojce i s kořenovou zeleninou. Potom čisté maso přendáme na talíř. Do vývaru dáme masovou kostku rozvařené v trošce vody, zalijeme karamelem, zeleninu zvlášť rozmixujeme, přidáme do vývaru, ochutíme vegetou, pepřem a trochou muškátového ořechu. Zahustíme zakysanou smetanou, v níž rozmícháme trochu hladké mouky.

Podobné recepty:

Lovecký jagárek ze srnce, Srnčí medailonky s drceným bramborou, Srnčí paprikáš, Srnčí šašlíček, Srnčí perkelt