Vepřová panenka

20.11.2011
Potřebujeme:

400 g vepřové panenské svíčkové, 250 g špenátu, chřest, 2 střední mrkve, různé bylinky, máslo, pepř, sůl, bujón nebo vývar

Jak na to:

Vepřovou panenskou svíčkovou po délce nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Mezitím podusíme špenát tak, aby se odpařila voda. Mrkev na jemno nastrouháme, rozložíme na maso a srolujeme. Zpevníme párátkem nebo nití. Krátce opečeme na másle a dáme péct do trouby. Výpek z masa zalijeme vývarem, přidáme máslo, bylinky dle vlastní chuti, prohřejeme. Podáváme s chřestem.

Podobné recepty:

Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Vepřová panenka v lístovém těstě, Vepřová rolka v sezamové krustě, Marinovaná vepřová panenka na tymiánu, Vepřová panenka se švestkami a zapékaným bramborem