Karbanátky z hlívy

Potřebujeme:

500 g hlívy, 150 g tuku, 50 g másla, 80 g strouhanky, 3 žloutky, 20 g cibule, 1 housku, kysanou smetanu, mléko, kmín, pepř, grilovací koření, sůl

Jak na to:

Na másle se špetkou kmínu a soli udusíme nadrobno pokrájenou hlívu, přidáme housku namočenou v mléce a vymačkané, opražené cibuli a žloutku. Směs opepříme, rozmícháme a trochu podusíme.
Zředíme zakysanou smetanou, podle potřeby zahustíme strouhankou.
Formujeme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance a opékáme na rozpáleném tuku.

Podobné recepty:

Karbanátky z hlívy, Karbanátky z hlívy, Hlívové karbanátky, Zapečené hlívy se smetanou, Zapečené hlívy se smetanou