Ananasový krém

12.12.2011
Potřebujeme:

1 konzervu ananasu, 2 žloutky, 10 g želatiny, 14 dkg piškotů, 7 g krystál.cukru, 1 / 4 l šlehačky, 1 PL moučkového cukru, zavařeninu višní, pár opražených mandlí nebo ořechů

Jak na to:

Žloutky s cukrem vyšleháme, pak postavíme nad páru a šleháme do zhoustnutí.
Želatinu dobře rozpustíme v teplé vodě a přidáme do krému. Do vychladlého krému přidáme vyšlehanou šlehačku ochucené moučkovým cukrem.
Piškoty namočíme do ananasové šťávy a ukládáme do skleněné misky následovně: dospod kousky ananasu, piškoty, krém atd..
Povrch zdobíme ananasem, višněmi a opraženými mandlemi nebo ořechy. Necháme ztuhnout.

Podobné recepty:

Ananasový krém z bílků, Piňa Colada, Dýňový ( tykvový) kompot, Hrk - hrk buchta, Ananasový koláč