Zeleninová štrúdle

Potřebujeme:

450 g listového těsta, 100 g řapíkatého celeru, 1 mrkev, 500 g brokolice, 1 červenou papriku, sůl, pepř, muškátový oříšek, 200 g zakysané smetany, 3 vejce, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g másla, 100 g slaniny (můžete vynechat)

Jak na to:

Celer, mrkev, brokolici a papriku očistíme a nadrobno pokrájíme.
Vše povaříme v horké osolené vodě asi 1 až 2 minuty. Scedíme a opláchneme studenou vodou.
Smetanu, vejce, sýr, bylinky, sůl, pepř a muškátový oříšek smícháme a přidáme k zelenině. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme a dozlatova opečeme (se slaninou nakrájenou na kostky). Troubu rozehřejeme na 180 ° C.
Vyválíme těsto, pokapeme rozpuštěným máslem, naložíme opečenou cibuli s česnekem a zeleninovou směs, opatrně srolujeme a uložíme na omaštěný plech vyložený papírem na pečení. Okraje dobře přitiskneme, aby náplň nevytekla.
Pečeme 35 minut, občas přetřeme zbylým máslem.

Podobné recepty:

Jednoduché těsto na štrůdl, Velikonoční štrúdle, Blesková zeleninová směs, Tvarohová štrúdle, Sypaná štrúdle