Šunková pěna v aspiku

Potřebujeme:

400 g šunky, 400 g másla, 70 g vařené mrkve, 70 g sterilovaného hrášku, 70 g broskví, 50 g sušených švestek, 100 g želatiny, nastrouhaný muškátový oříšek, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Máslo utřeme do pěny, přidáme na jemno umletou šunku, sůl, mletý bílý pepř, nastrouhaný muškátový oříšek a opět vyšleháme na pěnu.
50 g želatiny rozpustíme ve 3 dcl vody a necháme nabobtnat. Zahřejeme na teplotu asi 70 ° C a stále mícháme do uvaření. Druhou polovinu rozpuštěné želatiny vmícháme do šunkového pěny.
Na dno zchlazení formy nalijeme asi 1 / 3 aspiku, obložíme (dekorujeme) mrkví, ovocem, hráškem. Potom do formy vtlačíme šunkový pěnu a nakonec rovnoměrně polijeme zbytkem aspiku.
Když aspik v chladničce ztuhne (asi za 8-10 hodin), krájíme na úhledné řezy.

Podobné recepty:

Šunková pěna, Šunková pěna, Šunka v aspiku, Šunka v aspiku, Šunka v aspiku