U brouskový knedlík

Potřebujeme:

40 dkg hrubé mouky, 2 dkg másla, 2 žloutky, 2 dcl mléka, povidla, mák, moučkový cukr, 2 dkg droždí, mast

Jak na to:

V 1 / 2 dcl vlažného mléka rozmícháme droždí, 1 dkg moučkového cukru a dáme vykynout.
V ohřáté mouce rozmícháme sůl, 3 dkg moučkového cukru a přilijeme žloutky rozmíchané ve vlažném mléce. Přidáme vykynuté droždí, rozpuštěné máslo (2 dkg) a vypracujeme těsto. Dáme vykynout na teplé místo.
Pak těsto na pomoučněném vále vyválíme na velký ovál. Potřeme marmeládou a zavineme v jakousi velkou knedlík, podobnou chlebové bochníku.
Zavineme do čisté utěrky a vaříme na páře ve velkém přikrytím hrnci nad vařicí vodou. Vaříme asi 10-15 minut.
Knedlíky jsou hotové, pokud se na párátko, které píchneme do knedlíky, nelepí těsto. Knedlík krájíme nití na kolečka, posypeme mákem, cukrem a rozpuštěnou vepřovým sádlem.

Podobné recepty:

Bramborový knedlík, Knedlík s vajíčkem, Knedlík ve vajíčku, Bramboráky z houskového knedlíku, Houskový knedlík