Sytý kuřecí hrnec s dýní

Potřebujeme:

1,5 kg kuřecích stehen, 900 g dýně, 1 PL olivového oleje, 1 středně velkou cibuli, 4 stroužky česneku, 200 ml bílého vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 bobkové listy, 1/2 KL rozdrceného sušeného tymiánu, 1 konzervu ( asi 460 g) velké bílé fazole, sůl, pepř

Jak na to:

Ve velkém ohnivzdorném hrnci rozehřejeme olej. Stehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a ochutíme solí a mletým pepřem. Vložíme do hrnce a opékáme z obou stran asi 6 minut dozlatova. Maso vyjmeme na talíř.
Oloupanou cibuli a česnek nahrubo posekáme. Přidáme do hrnce a na mírném ohni opékáme asi 3 minuty doměkka. Pak přilijeme víno a dobře promícháme. Přidáme rajčatový protlak, bobkové listy, tymián a trochu soli.
Vložíme kuřecí stehna, necháme sevřít a přikryjeme. Troubu rozehřejeme. Hrnec vložíme do trouby a pečeme 20 minut. Dýni překrojíme, odstraníme jadérka, oloupeme a dužinu nakrájíme na větší kousky. Fazole přecedíme a necháme okapat. Pak ji spolu s dýní přidáme k masu, přikryjeme a pečeme dalších 20 až 30 minut, dokud maso i dýně nejsou zcela měkké.
Před podáváním vyjmeme bobkové listy. Servírujeme s čerstvým chlebem nebo křupavou bagetou.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa s dýní, Kuře s dýní, Dýňová polévka, Dýně plněná masem, Dýňová polévka