Furmanské halušky

Potřebujeme:

50 dkg brambor, 5 lžic hrubé mouky, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mléka, 1 lžičku soli, 15 dkg brynzy, menší cibuli, kus domácí klobásy, 10 kg uzeného sýra, olej

Jak na to:

Očištěné brambory nastrouháme, přimícháme mouku, osolíme a vypracujeme těsto. V osolené vroucí vodě vyvaříme halušky, scedíme je a promícháme s brynzou. Na oleji upražíme nadrobno pokrájenou cibuli a tenká kolečka klobásy. Každou porci halušek posypeme nastrouhaným sýrem a klobáskou s cibulí.

Podobné recepty:

Halušky s nivou, Špenátové halušky, Rychlé a dobré halušky do polévky, Špenátové halušky s Nivovou omáčkou, Halušky s brinzou