Bílkový srnčí hřbet

18.11.2011
Potřebujeme:

6 bílků, 130 g moučkového cukru, 100 g polohrubé mouky, ½ balíčku kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, 2 lžíce oleje, 50 g rozinek, 50 g vlašských ořechů, 50 g čokolády

Jak na to:

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, rum, pak postupně olej a mouku. Ořechy a čokoládu nadrobno posekáme a lehce zapracujeme do těsta. Formu na srnčí hřbet natřeme máslem a posypeme moukou. Vylijeme do ní těsto, zarovnáme ho a dáme péct do trouby. Pečeme při střední teplotě 25 až 30 min. Hotový koláč vyjmeme, přikryjeme utěrkou a asi po 10 min vyklopíme. Vychladlý ho nakrájíme na stejné řezy.

Podobné recepty:

Bílkový chlebíček, Bílkový chlebíček, Bílkový bezlepkový chlebíček, Srnčí hřbet, Srnčí hřbet