Uzené kotlety na víně

18.11.2011
Potřebujeme:

1,5 kg uzeného kotlety, 200 g sušených švestek, 5 dcl červeného vína, 2 mrkve, 1 lžíci ostré hořčice, křen, sůl, pepř

Jak na to:

Maso omyjeme, vložíme do pekáče, přidáme švestky, zalijeme vínem smíchaným s 2,5 dcl vody, přikryjeme a 24 hodin marinujeme. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Maso vyjmeme z marinády, osušíme, potřeme hořčicí, vložíme zpět do pekáče, přidáme mrkev, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě 50 minut. Během pečení maso obracíme a poléváme šťávou. Měkké maso vyjmeme, výpek ochutíme solí a pepřem, podle potřeby dolijeme vodu a povaříme. Maso podáváme nakrájené na plátky, polité omáčkou.

Podobné recepty:

Uzené na víně, Vepřové kotlety na víně, Uzené kotlety na víně, Kotlety se sýrem, Kotlety mňam